IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган призовава инвеститорите да продължат да инвестират в Турция

Турският президент благодари на всички политически партии в парламента, че са подкрепили решението му да обяви тримесечно извънредно положение

22:41 | 22.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган благодари в реч пред парламента тази вечер на всички политически партии в парламента, че са подкрепили решението му да обяви тримесечно извънредно положение, предаде Ройтерс. 

Ердоган заяви, че властите ще поддържат фискална дисциплина и призова инвеститорите да продължат да инвестират в страната.

"Някои си мислеха, че икономиката ще рухне, ако бъде обявено извънредно положение. Призовавам инвеститорите да продължат да инвестират (в Турция), която ще продължи да осъществява големи проекти", заяви президентът под бурните аплодисменти на депутатите, предава БТА.

От четвъртък в Турция влезе в сила 90-дневно извънредно положение, което бе наредено от президента. Целта по думите му е да се предприемат действия срещу последователите на движението на проповедника Фетхуллах Гюлен. Ердоган обвинява Гюлен за опита за преврат, който доведе до смъртта на 260 души. Турция вече призовава официално САЩ да екстрадират Гюлен.

Седмица след неуспешния опит за преврат в Турция броят на арестите в страната вече минава 10 хил. души по данни, представени от Ердоган.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още