IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch подобри прогнозата си за кредитния рейтинг на Русия

От "негативна" тя вече е "стабилна", обяви международната рейтингова агенция

11:15 | 15.10.16 г. 9
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Международната рейтингова агенция Fitch подобри прогнозата си за кредитния рейтинг на Русия от “негативна” до “стабилна”. Освен това потвърди кредитния рейтинг на инвестиционно равнище BBB-, което я постави наравно с Индия и Турция, пише Bloomberg.

"Русия следва последователна и надеждна политика в отговор на резкия спад на цените на петрола", коментира Fitch в изявлението си. "Силата и качеството на политическия отговор се открояват, в сравнение с този на други производителки на петрол, които по подобен начин са засегнати от шока на цените на петрола".

Най-голямата износителка на енергия в света също така си спечели признание за подобряване на своята кредитоспособност, както изглежда излизайки от най-дългата си рецесия под управлението на Владимир Путин.

Правителството запази силен контрол върху публичните финанси, допълвайки усилията от страна на централната банка, с идеята да изпълни целта от инфлация от 4% през следващата година, след като валутната криза и сривът на цените на петрола оказаха сериозно влияние върху нея.

Подобряването на настроенията оказва добро влияние и на пазара. Рублата поскъпна със 17% спрямо долара през 2016 г., а това е най-доброто представяне на валута от развиващите се пазари след бразилския реал.

Миналия месец S&P също подобри прогнозата си за кредитния рейтинг на Русия от “негативна” до “стабилна”. Тогава тя уточни, че решението ѝ е свързано с намаляването на влиянието на външните рискове върху икономиката на страната, както и с приспособяването на Русия към двойния външен шок, дошъл от ниските цени на петрола и западните санкции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 5 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
Ама какви външни врагове бе ей Пезетка?! Начи живуркат си руснаците с украинците след СССРа мирно и тихо едни 15-20г. и авантюриста сън не го ловило докат не ги "нападне" укрите тъй ли ве?!? И проблемите сам си ги сътворил ей тъй за спорта да го *** ?!? Абе момче стига вече и нали ви знам кво пеехте тука през 2014та ..... фалити, малити ше *** - etc. А тея агенци не са нищо друго освен политически инструмент на САЩ тва, че са дигали-сваляли рейтинзи не променя нещата .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/10/15/angriff-auf-den-dollar-russland-erwaegt-erstmals-anleihen-in-yuan/Доларът май вече е недолюбван...Русия се ориентира към юана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 11
MZ/X
преди 7 години
Никъде не съм писал, че руснаците ще фалират, но жизненият им стандарт падна драстично последните 2 години! Fitch оценява това, че руското правителство не пожела изкуствено да задържи стандарта на руснаците с изяждането на всички резерви.Реално средният руснак плата цената на това, че продължават да са платежоспособни, но това е и рационалното поведение. За съжаление за да може да се задържи на власт Путин почна авантюра с изграждане на външни врагове, които да ги обвини за вътрешните проблеми, но от политическа гледна точка и това е рационално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 6
michaelis12
преди 7 години
Къде сте тръгнали вее Тролейбусииии, казах ви още преди 3 год. учете нещо щото скоро време гладни ше *** тва с НПО нема дяни до пенсия ..... :))) Саиовци тепърва ше имат да изкупуват грехове щото им се види крайот и ако не искат да пукнат съвсем сами на гадния им континент ше треа се научат у хората леб да ядат ...@Моторесте кво стана с фалита на агресорите , златото, ВЕИтата, петроля и т.н. бездарно НПО си ти мнооо бездарно ... Кухаото го знам :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 11
MZ/X
преди 7 години
Мръсните капиталисти нарочно го правят за да може след това отново да понижат рейтинга на Русия и така да навредят на Матушка Рассия :)Слаб си в конспирациите :) Трябва да минеш допълнителни курсове :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 7
ing5rov
преди 7 години
Няма значение аз в какво вярвам , ами смешното е че някои хора денонощно тролят , а пък господарите им правят други работи ...и ти си в тая групичка облайващи месечината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 12
khao
преди 7 години
мише, пак ли почна да вярваш на капиталистическите агенции.... цъ-цъ, тия са ***, лъжат ви :):) що не махаш така с опашка и като го свалят ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
Хаха...язък за барута на обратните "заслужили" инвеститори в "Политика" !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 8
michaelis12
преди 7 години
Тц тц тц ....... тея Пич как подрепят разни "диктатори, окупатори и агресори" .... :)) Ама ше им се наложи щото ......... :Angriff auf den Dollar: Russland erwaegt erstmals Anleihen in Yuan - Атака срещу долара : Русия купува за "сефте" облигации деноминирани в Юаниhttp://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/10/15/angriff-auf-den-dollar-russland-erwaegt-erstmals-anleihen-in-yuan/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още