IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Порои в Скопие отнеха живота на поне 20 души

Над 1000 са хората, които са били спасени от наводнени райони след бурята

16:55 | 07.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-малко 20 души са загинали от порои и наводнения, предизвикани от снощните бури в македонската столица Скопие, предаде БНР.

Шестима все още са в неизвестност, а числото на ранените остава 22-ма. Над 1000 са хората, които са били спасени от наводнени райони след бурята.

Късно снощи дъждовна буря с гръмотевици и силен вятър, достигащ на места над 70 км в час, връхлетя македонската столица, като наводнени голяма част от улиците, изпочупи стотици дървета и блокира мнозина в автомобилите им. Съобщава се и за паднали мълнии на места.

Голямо парче от околовръстния път около столицата е било отнесено от придошлите води, които са изхвърлили и стотици автомобили по съседните на шосето поляни. В града има коли, които са под вода, а най-сериозно пострадали са предградията на Скопие. Огромна част от домовете, разположени в северните покрайнини на Скопие, са под вода също, както и части от центъра на града.

Задействана е и армията за издигане на прегради по поречието на няколко реки, за да се защити населението, съобщи агенция МИНА.

В село Стайковци изглежда десетки къщи са наводнени, много коли са преобърнати и търкаляни от придошлите води. Наложила се е евакуация на населението.

В неделя сутринта дъждът в столицата е спрял, но вечерта се очакват още валежи.

Лошото време достигна и Хърватия, където  силните ветрове станаха причина за сериозни смушения в транспорта. Мост, свръзаващ остров с хърватското крайбрежие, беше затворен, а по магистралата, свързваща столицата Загреб с южното крайбрежие, беше наложена забрана за преминаването на камиони и големи автобуси.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още