IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия готова да си сътрудничи с НАТО в борбата с тероризма

Модерният тероризъм до голяма степен е предизвикан от погрешните действия на Запада, коментира руският външен министър

20:54 | 25.03.16 г. 11
Русия готова да си сътрудничи с НАТО в борбата с тероризма

Русия е готова да размрази сътрудничеството с НАТО в борбата с тероризма, ако Алиансът пожелае. Това коментира днес руският външен министър Сергей Лавров след срещата си в Москва с италиански външен министър Паоло Джентилони, предава руската информационна агенция ТАСС.

"Изхождаме от това, че тук е крайно важна координацията на действията на всички, които могат да дадат принос в тази обща борба", посочва Лавров.

"Ние ще бъдем готови да размразим и други направления на взаимодействието, ако нашите колеги от НАТО вземат съответните решения и променят своето негативно отношение към тези форми на сътрудничеството", подчерта руският външен министър.

Той добави, че същото се отнася и за отношенията между Русия и Европейския съюз (ЕС), допълва Лавров.

Руският външен министър коментира още, че модерният тероризъм до голяма степен е предизвикан от погрешните действия на Запада. Според него в много отношения това се признава от анализатори и действащи политици.

Според него всички опити за намеса на Запада в Близкия изток са засилили позициите на терористичните организации в региона. Той даде пример и с войната в Ирак, както и с намесата на САЩ в Либия, след която, според него, страната се е превърнала в „черна дупка“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 5
ing5rov
преди 8 години
Е сега и ти ...да нанасят косвени щети на САЩа ли искаш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 3
Eon
преди 8 години
Да бе, именно, за америка е ясно - знаем ги. Руснаците що не ги прочистиха. Я Америка, я Русия... same s*it different ashole, както казват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 6
ing5rov
преди 8 години
Лудия , отивай да се.реш на друго място !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 7
ing5rov
преди 8 години
A ти досега на коя планета беше...май не стопляш че няма как да стане работата ако америка не спре да изхранва и поддържа ИДИЛ ...навсякъде из Азия и Африка !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 7
pinoccio
преди 8 години
Всичко започна с Афганистан от времето на съветската окупация през 80-те. Имаше установен светски режим, подкрепян от Брежнев. В северен Афганистан доминират таджиките - по това време съветска република в рамките на СССР. Започнаха размирици и руснаците се опасяваха от разширяване на конфликта към таджикската ССР и нахлуха. Американците поискаха да си го върнат за Куба - току пред портата да им подпалят чергата и да ги вкарат в харч. Въоръжиха племената, които сами си имаха неразбирателство помежду си. От това последваха удобствата за по-висок добив на хероин и изграждане на измисления образ на врага без лице, който бива обгрижван в пълна степен - Ал-Кайда, после ИДИЛ. Ал-Кайда тук, Ал-Кайда там, ИДИЛ тук, ИДИЛ там - войни за газови тръби и петролни трасета, арабска пролет и последващо радикализиране на ислямския свят. Врагът без лице е много удобна теза за манипулиране на обществото. Цинизмът на западния либерализъм задминава и този на псувните на сърбите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
Eon
преди 8 години
Да бе... САЩ, Турция, Русия... Всички се борят срещу ИДИЛ от няколко години и не можаха да прочистят 10 000 *** в пустинята. Като ги гледам пак си ги има и пак си правят мизериите. Две от най-силните страни в света не могат да се справят с някакви ***. Вие вярвате ли го?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 25 rate down comment 10
Макс
преди 8 години
Прочитаме заглавието и какво виждаме, Авторката пак е погледнала, случващото се в Сирия през евроатлантическите цайси. Става въпрос за политкоректност и затова не се сърдим... Припомням, преди да се включи ВКС на РФ в Сирия, срещу тероризма воюваше коалицията от над 60 държави водени от Пиндостан, МАТО... и в т.ч. спонсорите на тероризма, СА, Катар и Турция. Можем да се прочете преди половин година за "страшилището ИДИЛ", което разшири своята територия със 150%, въртеше алъш-вериш с Ердоган и изглеждаше реална опасността от създаване на Халифат със султан Багдади или Ердоган. След включването на ВКС на РФ нещата се промениха тотално. В МОМЕНТА ПИНДОСТАН И МАТО хващат последния влак преди разгрома на ИДИЛ, за да участват при поделянето на сферите на влияние в Сирия, както по времето на ВСВ Втория фронт срещу Хитлер беше открит 10-на месеца преди превземането на Берлин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 10
Тава е
преди 8 години
"Руският външен министър коментира още, че модерният тероризъм до голяма степен е предизвикан от погрешните действия на Запада." Действията на Запада не са грешни, а успешни целенасочени и ефективни. Оценката зависи от позицията каква е крайната цел, а тя е локални войни, марионетни правителства, колониализъм и световно господство. Лавров не може да промени целите на Световната финансова олигархия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 9
ing5rov
преди 8 години
"...всички опити за намеса на Запада в Близкия изток са засилили позициите на терористичните организации в региона. Той даде пример и с войната в Ирак, както и с намесата на САЩ в Либия, след която, според него, страната се е превърнала в черна дупка. След смъртта на генерал де Гол, тия гадо.ве американците , поради липсата на европейски политици с топки, съвсем си разпасват пояса в Европа и по света ! Резултатът е днешния свят !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още