IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ ще вложи над 3 млн. лева в разпределителната мрежа на област Враца

Парите за инвестиции в региона се увеличават с 55% спрямо миналата година

11:54 | 29.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: ЧЕЗ</em></p>

Снимка: ЧЕЗ

През 2017 г. ЧЕЗ Разпределение ще вложи 3,1 млн. лева в обновяване на мрежата в област Враца. Спрямо 2016 година инвестициите растат с 55%, съобщиха от компанията.

"Реализацията на планираните проекти ще ни позволи да подобрим качеството на доставките за клиентите на ЧЕЗ в областта. Отделно ще изкупим всички съоръжения, за които се представят необходимите документи, а за нови присъединявания ще отделим около 700 хил. лева", коментира регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал по време на посещение в областта.

От компанията презентираха едни от най-големите си проекти за региона през тази година - изграждането на нов трафопост в промишлената зона на Враца, чиято стойност е 132 хил. лева, чрез който ще се захранват 23 нови стопански потребители, които ще осигурят работни места в района, модернизиране на две мрежи с ниско напрежение на обща стойност 167 хил. лева и др.

В реконструкция на електропровод "Рашов дол" са вложени 227 хил. лева. Проектът повишава сигурността на електрозахранването на 10 села по поречието на река Искър, става ясно още от съобщение на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още