IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank of America избира между Франкфурт и Париж за нов европейски търговски хъб

Главният изпълнителен директор на BofA Браян Мойнихан заяви през юли, че предпочитаната локация за основните звена е Дъблин

13:31 | 23.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Мениджърите в инвестиционната банка Bank of America не са единодушни къде трябва да бъде търговският хъб в Европа, след като Великобритания напусне ЕС, съобщава Bloomberg, позовавайки се на свои анонимни източници.

Директорът на звеното за фондовите пазари Фабрицио Гало настоява за местене към Франкфурт, а колегите му, които ръководят бизнеса с активи с фиксирана доходност – Саназ Заими и Бернар Менса, предпочитат Париж. Някои от операциите в търговията ще трябва да бъдат изнесени извън Лондон, след като Обединеното кралство напусне блока през март 2019 г.

Bank of America все още не е обсъждала публично някой от двата града за свой европейски център. Главният изпълнителен директор Браян Мойнихан заяви през юли, че предпочитаната локация за основните звена е Дъблин. Банката вече има лиценз в Ирландия и концепцията, представена от Мойнихан, включва и създаването инвестиционен посредник в Дъблин. 

Публичният план на банката не изключва отделен търговски хъб, а структурите, които все още се обсъждат вътрешно, са още по-сложни, казват източниците на Bloomberg.

Саназ Заими е казала пред Bloomberg, че информацията на агенцията за протичането на дебатите е „грешна“. Говорителката на банката Джесика Опенхайм е отказала коментар. Фабрицио Гало и Бернард Менса не са реагирали на молбите за коментар.

48-годишната Заими управлява продажбите на активи с фиксирана доходност в Лондон, където Менса е съпредседател на звеното за търговия с облигации. 51-годишният италианец Гало беше базиран в Лондон, но преди две години беше преместен в Ню Йорк.

Според източниците на Bloomberg има предложение звеното за фондовите пазари да бъде във Франкфурт, а търговията с облигации – в Париж. Друг вариант е цялата търговия да е във Франкфурт, а продажбите на активи с фиксирана доходност – в Париж под управлението на Заими.

В полза на Франкфурт е утвърждаващият се статут на хъб, тъй като повечето международни банки, включително Morgan Stanley и Citigroup, избраха германския град за своите европейски централи след Brexit. Освен това Франкфурт предлага по-ниски разходи за живот от Париж.

Френската столица обаче е по-космополитен град, а властите полагат усилия да направят страната по-привлекателна за бакерите. През миналия месец премиерът Едуар Филип обяви нови инициативи за облекчаване на данъците върху доходите за най-заможните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още