IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси приключиха на червено

Инвеститорите реагираха на доклада за заетостта в САЩ и данните за икономиката в еврозоната

19:21 | 31.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на европейските борси приключиха с понижения в сряда, след като инвеститорите реагираха на доклада за заетостта в САЩ и данните за икономиката в еврозоната, съобщава CNBC.

Общоевропейският индекс STOXX 600 отчете спад от 0,3%, като само три сектора завършиха на положителна територия. Секторът на суровините се представи най-зле, приключвайки с 2,7% надолу.

Пазарите се задържаха сравнително без промяна сутринта, след като нови данни показаха, че инфлацията в еврозоната остава на ниво от 0,2% през август без промяна спрямо предишния месец. Безработицата в региона също не отчита промяна през юли спрямо юни на ниво от 10,1%.

Междувременно ръстът на новите назначения в частния сектор в САЩ се оказа в унисон с очакванията през август, въпреки че се наблюдават слабости в секторите на производството и строителството, сочи последният доклад на ADP и Moody’s Analytics.

Компаниите добавят 177 хил. нови позиции този месец, което е малко над очакванията на пазарите за 175 хил. нови назначения.

Акциите на Commerzbank поскъпнаха с около 3,4%, след като германско списание съобщи, че Deutsche Bank обмисля сливане с конкурента си. Германското Manager Magazin не цитира източниците си, а двете банки не предоставят коментари по въпроса. Акциите на Deutsche Bank също поскъпнаха с около 2,7%.

Междувременно цената на акциите на френската индустриална група Bouygues също се вдигна с 1,3%, след като съобщи за ръст от 73% на оперативната си печалба за първото полугодие въпреки спад в продажбите, съобщава Ройтерс. Семейната компания съобщи още, че подготвя наследник на председателя и главен изпълнителен директор Мартин Буиже.

Междувременно стана ясно, че потребителското доверие във Великобритания се възстановява през август след спад веднага след вота около Brexit, сочи изследване на GfK, представено в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още