IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси затвориха в различни посоки

Британският индекс FTSE се понижи с 0,75%, а германският DAX и френският CAC се повишиха съответно с около 0,7% и 0,4%

19:58 | 05.11.15 г. 1
<p>
	Трейдъри на борсата във Франкфурт. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Трейдъри на борсата във Франкфурт. Снимка: Ройтерс

Европейските индекси приключиха търговията в четвъртък разнопосочно, като инвеститорите реагираха на по-силния долар, нова порция корпоративни отчети и решение за лихвения процент на Английската централна банка (АЦБ).

Паневропейският индекс STOXX Europe 600 записа понижение от около 0,4%, след като основните борси се ориентираха в различни посоки.

Британският FTSE падна с 0,75%, докато германският DAX и френският CAC се повишиха съответно с около 0,7% и 0,4%, губейки част от по-ранните ръстове.

По обяд АЦБ обяви решението си да не променя основния лихвен процент, като само един от деветимата членове на комитета по парична политика гласува за увеличение на лихвите. Британският паунд падна до едноседмично дъно от 1,5269 долара след решението. АЦБ изглежда не бърза да вдигне лихвите, докато Великобритания е на дефлационна територия, отбелязва CNBC.

Вероятността вече е лихвите на Острова да останат ниски дори за по-дълъг период, като средата на 2017 година се очертава като реална перспектива за първо повишение от близо десетилетие.

На фронта на корпоративните отчети френската банка Societe Generale отчете 27% ръст на нетната печалба за третото тримесечие до 1,126 млрд. евро. Акциите й поскъпнаха с над 4%.

Книжата на Adecco пък поевтиняха с над 10 на сто, след като компанията обяви нетна загуба от 513 млн. евро за тримесечието при очаквания на анализаторите за печалба от 223 млн. евро.

Credit Agricole изтри 8% от пазарната си капитализация днес. Тримесечната нетна печалба на френската банка се е повишила с 14,8% до 930 млн. евро, каквито бяха и очакванията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
dakl
преди 8 години
За сметка на това БФБ има само една посока, когато в България управлява Б.Б-юг!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още