IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските пазари изпратиха деня на зелена територия

Доброто представяне на Deutsche Bank и това на сектора с основните ресурси повлияха на инвеститорите

19:37 | 28.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Европейските индекси завършиха с ръстове търговията в сряда, а нагласите на инвеститорите бяха повлияни от ръста на стойността на книжата на Deutsche Bank и силното представяне на сектора с основните ресурси, предава CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 приключи деня с 0,7% нагоре, след като всички сектори и големи борси се озоваха на зелена територия.

Британският индекс FTSE 100 записа ръст от 0,5%, докато германският DAX и френският CAC завършиха търговията днес с 0,8% нагоре.

DAX беше насърчен от акциите на Deutsche Bank, чиято стойност нарасна с повече от 2%. Цената на книжата пое нагоре след няколко сесии на червено. Това се случи, след като банката беше призована да плати голяма сума, за да уреди съдебни искове, както и заради спекулациите, че търси помощ от германското правителство.

Секторът с основни ресурси в Европа записа ръст от 1,4% днес. Силно представяне направиха Rio Tinto и Arcelormittal, които завършиха деня с 2% нагоре.

Американските индекси започнаха търговията в сряда, записвайки слаби ръстове. По време на ранната търговия днес цените на петрола нараснаха преди да поемат надолу.

Междувременно акциите на Petrofac повишиха стойността си с 4%, след като Goldman Sachs повиши прогнозата си за фирмата. Акциите приключиха деня с ръст от 2,7%.

Книжата на Steinhoff също се озоваха на зелена територия, завършвайки търговията с ръст от 3,9%, след като компанията за търговия на дребно обяви, че планира увеличение на капитала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още