IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските пазари завършиха търговията с големи понижения

Инвеститорите очакваха стенограмата от последното заседание на Федералния резерв

20:20 | 19.08.15 г. 3
Европейските пазари завършиха търговията с големи понижения

Европейските пазари отбелязаха рязък спад в сряда след като инвеститорите очакваха стенограмата от заседанието на Федералния резерв на САЩ от миналия месец и цените на петрола се сринаха след като американската компания EIA отчете неочакван ръст на запасите на суров петрол, пише CNBC.

Общоевропейският индекс STOXX 600 затвори със спад от около 1,7%.

Лондонският FTSE 100 и френският CAC също се свиха, съответно с 1,8% и 1,6%, докато германският DAX потъна с повече то 2 на сто.

Американските акции се търгуваха рязко надолу в сряда след като борсовата сесия в Китай изпрати другите азиатски пазари на червено след новините от Фед. 

Цените на петрола продължиха спада си, достигайки над 6-годишно дъно в сряда, след като американската администрация, отговаряща за енергийните въпроси, обяви за неочаквания ръст на запасите на суров петрол. През последната седмица запасите на суров петрол са нараснали до 2,6 млн. барела, докато анализаторите очакваха спад от 777 хил. барела.

Същевременно инвеститорите насочиха вниманието си към данните от юлската среща на Фед, като се надяваха да получат по-ясна представа за възможно бъдещо увеличение на лихвените проценти.

Обратно в Европа, германският Бундестаг гласува в подкрепа на гръцкия спасителен план. Общо 454 германски депутати го подкрепиха, 113 гласуваха против, а 18 се въздържаха.

Акциите на датската пивоварна компания Carlsberg отбелязаха спад от 9 на сто след като компанията отчете слаби резултати заради лошото представяне в Източна Европа.

Друг слабо представил се беше Glencore, цената на акциите на която се свиха с 8,5% след като листнатия в Лондон минен гигант отчете 29% спад в приходите за първото полугодие.

Raiffеisen Bank отчете по-висока печалба за тримесечието от очакването, което изпрати акциите с 8,9% нагоре.

В Азия имаше значителни спадове на китайските пазари, тъй като страховете за икономиката на страната продължават да смущават инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 8 години
това са хора който ръководят големи фондове а се държат като ........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още