IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ExxonMobil засилва присъствието си в Средиземно море

След като спечели правото да проучи водите край Кипър, американската компания оглежда и Гърция

18:59 | 15.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтрес</em></p>

Снимка: Архив Ройтрес

Американският гигант ExxonMobil засилва присъствието си в Средиземно море, съобщава гръцкото издание "Катимерини". До дни представители на компанията ще подпишат споразумение за извършване на проучвателни дейности в Йонийско море край бреговете на Западна Гърция.

Exxon ще се присъедини към консорциум между френската Total и гръцката Hellenic Petroleum, които разработват района, допълва изданието.

Американската компания беше избрана да извърши проучвания в крайбрежието на Кипър. Този регион е един от най-перспективните в последните години след откритията на находища като "Афродита", "Зохр" (във водите на Египет) и полетата, край Израел.

"Катимерини" отбелязва, че Exxon води преговори от месеци за присъединяване към Hellenic Petroleum в разработване на шест полета в крайбрежието на Гърция. Компанията проявява интерес и към зони, които не са в полезрението на гръцката компания, като например бреговете около о. Крит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още