IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската полиция освободи някои от задържаните при антитерористичната акция

Третият задържан остава в ареста

13:31 | 09.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Полицията в германската полиция Саксония освободи двама от задържаните по подозрение за причастност към подготвян терористичен акт, предаде ТАСС. Това е било съобщено на страницата в Туитър на саксонските правоохранителни органи. Третият задържан остава в ареста, предаде БТА. 

Снощи в източния град Кемниц бе проведена спецоперация за залавянето на сириеца Джабер ал Бакр, за когото се предполага, че е подготвял терористичен акт. Следователи намериха взривни вещества в квартирата му. По-късно бяха задържани трима предполагаеми негови съучастници - двама на градската гара, и още един - в центъра на града, близо до апартамента на Ал Бакр. Районът около жилището на издирвания бе отцепен.

От саксонската полиция съобщиха за ТАСС, че "местонахождението на предполагаемия 22-годишен сирийски терорист още не е установено".

Някои местни медии изказват предположения, че той може би е ислямист.

Още не е установено със сигурност дали е пристигнал в Германия с бежанската вълна от миналата година, когато в страната навлязоха близо 900 хил. хиляди мигранти.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още