IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон призовава ЕС да не разделя стоките от услугите в споразумението за Brexit

Великобритания иска, преди да е напуснала ЕС, стоките на пазара да продължат да се продават без допълнителни изисквания

18:22 | 21.08.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британското правителство публикува нови документи, представящи позицията на Лондон по редица въпроси, свързани с Brexit, предава БТА.Това съобщи днес пресслужбата на британското министерство за излизането на Великобритания от Европейския съюз, цитирано от Ройтерс и ТАСС.

Започнахме да определяме какво искаме да видим в бъдещите си отношения с ЕС, по-конкретно по митническите и други въпроси, които сме готови да обсъдим при официалните преговори, посочи министърът за Brexit Дейвид Дейвис. 

Публикуваните документи посочват позицията на Лондон по въпроси като предоставяне на максимална свобода на движение на стоките и услугите между Великобритания и ЕС, както и гарантиране на правата на гражданите на страни членки на ЕС извън юрисдикцията на Европейския съд, която няма да обхваща Обединеното кралство след Brexit.

В новите си предложения Великобритания призовава ЕС да не разделя стоките от услугите в споразумението за Brexit, отбелязва Ройтерс

За разлика от европейските предложения в британските документи се посочва, че разпоредбите за стоките и услугите трябва да се разглеждат заедно - например договор за поддръжка, който върви с продажбата на асансьор, а не да се разглеждат отделно.

Великобритания посочва също така, че желае, преди да е напуснала ЕС, стоките на пазара да продължат да се продават без допълнителни изисквания, което според Дейвид Дейвис ще даде на бизнеса и потребителите сигурност и доверие. 

Всичко за Brexit следете тук

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още