IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарите в Европа приключиха търговията на зелена територия

Днес беше първият борсов ден за акциите на Deutsche Bank в Европа, тъй като в понеделник Германия празнуваше Деня на обединението

19:37 | 04.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските индекси приключиха търговията във вторник с повишения. Днес беше първият борсов ден за акциите на Deutsche Bank в Европа, тъй като в понеделник Германия празнуваше Деня на обединението, посочва CNBC.

Миналата седмица най-голямата германска банка създаде опасения на пазарите за това, дали ще може да плати исканата сума от 14 млрд. долара за споразумение с Министерството на правосъдието в САЩ. В петък се появиха спекулации, че властите във Вашингтон ще понижат сумата до 5,4 млрд. долара, но тази информация все още не е официално потвърдена.

Британската банка HSBC понижи прогнозата си за акциите на Deutsche Bank, но те поскъпнаха с 1,5% на борсата във Франкфурт.

Италианските банки също бяха на фокус заради многото новини от сектора. Unicredit обяви, че ще избере купувач на своя бизнес за управление на активи Pioneer, след като се проведе референдумът за конституционната реформа на 4 декември. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на свои източници. Акциите на Unicredit поевтиняха с 1,08%.

UBI Banca е в процес на купуване на четири малки закъсали италиански банки, които бяха спасени миналата година. Политиците в Италия полагат усилия за осъществяване на сделката, но се появяват спекулации, че Европейската централна банка (ЕЦБ) затруднява процеса. Акциите на UBI Bance се търгуваха на червена територия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още