IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Томас де Мезиер: Германия очаква 800 000 имигранти тази година

Това е огромно предизвикателство за страната, обясни министърът на външните работи

22:18 | 19.08.15 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер обяви, че Германия очаква 800 хил. имигранти тази година, което е абсолютен рекорд, предава AFP.

Министърът призова Европейската комисия (ЕК) да предприеме мерки срещу страните, които не спазват своите ангажименти за прием на мигранти.

Според Де Мезиер очакваните мигранти са голямо предизвикателство за Германия. Предишната прогноза сочеше, че те ще бъдат около 500 хил. души.

“Това е същинско предизвикателство, което ще преодолеем”, коментира той, но предупреди че в дългосрочен план страната няма да може сама да поема около 40 на сто от мигрантите и бежанците в Европа, какъвто е сегашният случай.

По думите на министъра огромният брой мигранти от балканските държави, включително Албания, Сърбия и Косово, е недопустим и срамен за Европа, а молбите им за убежище нямат шансове да получат одобрение. Според Де Мезиер въпросните мигранти ще трябва да напуснат Германия.

Това е най-търсената европейска страна от имигрантите. През първите седем месеца на 2015 г. тя е регистрирала 218 221 молби за убежище, което е над 2 пъти повече спрямо 2014 г., и повече отколкото за цялата минала година, когато те бяха 202 834.

Увеличението се дължи в скока на броя на мигрантите от Косово, Албания и Сърбия. Същевременно за първите 7 месеца на годината е скочил и броят на сирийците, търсещи убежище в Германия. За този период те са 44 417 г., като година по-рано са били 16 616.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 8 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
Абе преди демократичните арабски пролети май нямаше такива бежански вълни.Сега като ги няма диктаторите съвсем му изтърваха края...америката що не казва нищо по въпроса ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
redcretin
преди 8 години
Различно, от война, от глад и мизерия (африканската вълна бежанци най-вече).Мигрантите имат различен статус и не могат да разчитат на подкрепа от държавата, затова и не трябва да се смесват въобще и да се спекулира с тях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
От демократичните бомби на наще покровители, те им ръсят свобода, а тея маймуни не я искат и бягат ..... що нещат да са свободни не знам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
0pk
преди 8 години
от какво бягат?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
redcretin
преди 8 години
Търсещите убежище са бегълци а не мигранти. Аман!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още