IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европрограма ще помага на младежи да започнат собствен бизнес

Това ще стане чрез нов финансов инструмент към ОП „Развитие на човешките ресурси“

12:07 | 09.03.16 г.
Европрограма ще помага на младежи да започнат собствен бизнес

Допълнителен финансов инструмент към оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. ще подобрява достъпа до финансиране за младежи, които искат да стартират собствен бизнес. Днес министрите са одобрили изменения в програмата, съобщи пресцентърът на Министерския съвет. 

Новият финансов инструмент ще бъде по линия на Инициативата за младежката заетост. Прилагането му в дългосрочен план се очаква да увеличи възможността за създаване на нови работни места в новорегистрирани предприятия, както и да се ангажира допълнителен частен финансов ресурс.

С промените в програмата се включва „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД (така нареченият Фонд на фондовете) в списъка на допустими бенефициенти.

Държавното дружество е учредено с цел да управлява прилагането на финансови инструменти по всички оперативни програми в страната.

Измененията дават възможност и Националният осигурителен институт (НОИ) да бъде включен като изпълнител на проекти. Това е обосновано с предстоящата реформа за усъвършенстване на експертизата за хората с увреждания в работоспособна възраст.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още