IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През 2017 г. общините трябва да разплатят 20% от проектите за периода до 2020 г.

Финансовите корекции по проектите много лесно могат да стигнат 100%

15:56 | 10.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Общините трябва да предвидят по бюджетите си за 2017 г. достатъчен ресурс, за да могат да разплатят 20% от проектите за целия програмен период 2014 – 2020 г. Това съобщи Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), на среща на финансистите от общините в Пампорово, информира организацията. 

Финансовите корекции по проектите много лесно могат да стигнат 100%. В същото време общините имат ниска събираемост на местните данъци и такси и трябва да променят начина на работа на приходните звена, заяви  Чавдарова.

Тя съобщи, че  сдружението ще разработи собствена методология за това дали общините отговарят на показателите в Закона за публичните финанси.

Припомняме, че законът беше променен, за да бъде въведена процедура за оздравяване на финансово затруднени общини. 

Представителите на местните администрации обсъждат на срещата си финансовите  инструменти през програмния период 2014-2020 г. и новата схема на таксата битови отпадъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още