IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промeнят се условията за финансиране на регионалните програми за заетост

Областната и общинските администрации ще разработват предложения за включване в регионалната програма

18:21 | 10.06.16 г.
Промeнят се условията за финансиране на регионалните програми за заетост

Промянят се условията за финансиране на регионалните програми за заетост и обучение. Областната и общинските администрации ще разработват предложения за включване в регионалната програма на областта и ще ги внасят за одобрение в Комисията по заетостта. Това се предлага с изменения и допълнения в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на заетостта, публикувани за обществено обсъждане.

За всяка област в страната е определена квота за определен ресурс, като водещ фактор ще са препоръките на регионалните администрации.

Целта на измененията е да се разшири обхватът и да се подобри качеството на услугите за регистрираните безработни лица и работодателите, както и да се намалят административните пречки и да се улесни достъпът за безработните до програмата.

Областният управител по предложение на Комисията по заетостта ще издава заповед за сформиране на комисия за разработване на регионална програма на областта въз основа на предложения на областната и общински администрации.

При определяне на размера на средствата за финансиране на регионални програми за заетост и обучение за всяка област през 2016 г. ще се използват данни за средномесечното равнище на безработица и средномесечния брой на регистрираните безработни в областта за 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още