IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регионалното министерство обяви търг за консултанти на европроекти

За услугата е предвиден бюджет от 3,1 млн. лв. от програма „Региони в растеж”

10:53 | 22.12.15 г.
Регионалното министерство обяви търг за консултанти на европроекти

Търг за консултанти, които да наблюдават изпълнението на европроекти, обяви Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Експертите ще следят физическото и финансовото изпълнение на европроекти, както и качеството на строителството с цел подпомагане на Управляващия орган при разплащането на средствата, става ясно от обявление в сайта на Агенцията за обществени поръчки (АОП). 

За услугите е предвиден бюджет от 3,1 млн. лв. без ДДС, които ще бъдат осигурени от оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Поръчката е разделена на девет обособени позиции, които включват подпомагане на Управляващия орган при проверки на място на територията на икономическите райони: Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югоизточен, Южен централен и Югозападен. Проектите са за ново строителство, ремонт и повишаване на енергийната ефективност на сграден фонд.

Останалите обособени позиции са за проверки на място по договори за здравна инфраструктура; консервация и реставрация на обекти на културното наследство, туристически атракции; както и за подобряване на градската среда и подобряване на градския транспорт.

Изпълнителите трябва да докажат участие от последните три години в услуги за строителен надзор или управлението на проекти за строителство.

Оферти се приемат до 1 февруари 2016 г. и ще бъдат отворени на следващия ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още