IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седем центъра за спешна помощ ще обучават младежи за парамедици

Бюджетът на схемата по ОП "Развитие на човешките ресурси" е 26 млн. лв.

18:03 | 25.07.16 г.
Седем центъра за спешна помощ ще обучават младежи за парамедици

Седем центъра за спешна помощ в България ще обучават младежи за парамедици по схемата „Активни“, която се финансира по линия на европейската инициатива за младежка заетост на Европейския съюз, съобщават от министерството на труда.

Общият бюджет на схемата „Активни“ по новата оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" е 26 млн. лв.

Целта й е да се открият икономически неактивни младежи до 29 години, които да бъдат обучени, за да могат да започнат работа.

Младежи, регистрирани в бюрата по труда като търсещи работа, ще получат възможност за безплатно обучение, с което да придобият квалификация за парамедик. 

Началото на обучението трябва да започне на 15 септември. Подготовката на парамедици за спешните центрове се организира в голям брой областни центрове, сред които Пловдив, Варна, Кърджали, Смолян, Сливен, Ямбол, Разград, Търговище, Бургас.

През тази година ще стартира и отделна програма на Министерството на здравеопазването, която ще даде възможност на 3000 души, които работят в спешната помощ, да минат през допълнителни обучения. Моделът е синхронизиран с инвестиции в нова техника, линейки и инфраструктура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още