IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

70% от потребителите на iPhone дори не обмислят насочването към друга марка

Феновете на Apple продължават да са изключително лоялни към бранда, сочи ново проучване

17:24 | 27.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Samsung пусна новите си телефони. Apple скоро ще направи същото, или поне така сочат слуховете. Може ли нещо да накара феновете на iPhone да се насочат към друга марка? Ново проучване на маркетинговата платфрома Fluent показва, че конкурентите на Apple почти нямат шансове в това отношение, пише CNet.

Анкетата, направена сред 2117 възрастни потребители на смартфони, е свързана с настроенията им към смартфоните. Като цяло връзката им с устройствата на Apple се оказва доста силна. 80% от притежателите на iPhone твърдят, че планират да останат верни на марката.

Други 47% посочват, че са притежавали поне 4 телефона с този бранд. Не е ясно дали обаче става дума за четири различни модела, или хората са предпочели един и същ модел заради повреди.

Най-впечатляващите резултати сочат, че близо 70% от тези, които твърдят, че следващото им устройство ще е iPhone, посочват, че дори не биха помислили за друга марка. 67 на сто от респондентите вярват, че iPhone е най-добрият телефон, който могат да си купят. 41% пък са категорични, че толкова са свикнали с мобилната операционна система на Apple - iOS, че смяната би била болезнена за тях.

Предстоящите iPhone 7S и iPhone 7S Plus вероятно ще имат подобен дизайн на този на iPhone 7, но ще включват повече функции, като безжично зареждане и по-добра камера. От своя страна, iPhone 8, е доста обсъждан и вече се спекулира, че ще има OLED екран и специален дизайн.


40% от анкетираните твърдят, че биха избрали новия iPhone, докато само 17% посочват, че искат iPhone 7S Plus. Други 17% пък искат iPhone 7S.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още