IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple флиртува с идеята за iCar

Автомобилът е абсолютното мобилно устройство, твърди мениджърът на компанията Джеф Уилямс

13:02 | 28.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джеф Уилямс. <em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Джеф Уилямс. Снимка: Getty Images News

След като през последните месеци постоянно се появяваха медийни спекулации, че Apple работи над свой автомобил, сега и самият концерн подклажда слуховете.

„Автомобилът е абсолютното мобилно устройство, нали така“. По този начин високопоставеният мениджър на концерна Джеф Уилямс отговаря по време на конференция на въпрос за възможни нови продуктови категории. Въпреки това обаче той не пожелава да даде подробности. „Разглеждаме различни пазари“, казва той, цитиран от WSJ.

Уилямс, който е отговорен за ежедневните операции на Apple, говори късно в четвъртък по време на конференцията на технологичния блог Recode. Точно преди две години и главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук бе заявил на подобно събитие, че Apple намира за интересни устройствата, които се носят на китката, и по този начин представи първата индикация за наскоро пуснатия на пазара умен часовник.

В същото време Apple може да се ограничи в автомобилния бизнес само в това да развива софтуерната платформа CarPlay за по-добра интеграция със своите смартфони iPhone.

Apple традиционно е много затворен, когато става въпрос за бъдещи продукти. Изявленията на топ мениджърите са прецизно претеглени. Така че изглежда малко вероятно забележката на Уилямс да е просто провокативен намек за спекулациите без мотиви зад нея.

Освен това Уилямс обяви, че през есента разработчиците на приложения ще получат директен достъп до сензорите и контрола на Apple Watch. От това полза биха имали например създателите на фитнес приложения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още