IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC намалява цената на очилата за виртуална реалност Vive с 200 долара

Производителите на подобни устройства се опитват да ги направят по-достъпни за потребителите

15:43 | 21.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В момент, в който реалността изглежда все по-лоша с всеки изминал ден, компаниите за виртуална реалност намаляват цените на устройствата си, за да ги направят по-достъпни, предава TechCrunch.

Така например HTC намалява цената на своята система за виртуална реалност Vive от 799 долара на 599 долара. Това се случва в момент, в който тайванският технологичен гигант се опитва да се конкурира с агресивното свиване на цените на Oculus Rift.

В началото на календарната 2017 г. Oculus и Rift продаваха своите очила за виртуална реалност и контролерите към тях за около 800 долара, но намаляването на цената и летните разпродажби в крайна сметка оставиха Oculus Rift на цена от 399 долара, или почти наполовина на първоначалната.

След като лятната разпродажба на Oculus приключи, Rift ще се продава за 499 долара, което е със значителна разлика от 100 долара спрямо новата цена на Vive.

Въпреки че HTC превъзхожда Vive с по-премиум преживяване от Rift, двата комплекта са сравнително идентични от хардуерна гледна точка, като всяко устройство има свои силни страни.

Миналия март директорът на HTC Патрик Сейболд заяви, че компанията няма да намалява цената на очилата.

„Не изпитваме нужда да намаляваме цената на Vive, тъй като имаме невероятен успех и продължаваме да се радваме на добра инерция на пазара“, посочи той.

Сега директорите настояват, че днешното понижение на цената с 200 долара е планирано още преди Oculus да свали цената на собствената си система.

Като цяло войната на пазара на очила за виртуална реалност не представлява толкова битка между цените на самите очила, а по-скоро се свежда до необходимостта от мощен настолен компютър, който струва над 700 долара. Макар че и двете устройства не изискват смартфон или персонален компютър, за да работят, все още не е ясно колко голяма ще бъде пропастта между новите очила и техните по-стари събратя, работещи през персонални компютри. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още