IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone 8 може да е с OLED дисплей

Премиум 5,5-инчовата версия може да предлага извит дисплей

10:00 | 01.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Макар че водещият смартфон на Apple iPhone 7 е на пазара от по-малко от 2 месеца, вече има слухове за следващия модел от серията.

Някои анализатори коментират, че е възможно Apple да пропусне iPhone 7S и премине директно към iPhone 8. Нов слух коментира възможността телефонът да остави в миналото LCD панелите, които iPhone използва от първия си модел, а вместо това новият дисплей да бъде OLED, какъвто използва и конкурентът Samsung. Потвърждение за този слух идва от Жен-Ву Тай, самия изпълнителен директор на Sharp, един от важните доставчици на американския концерн.

„iPhone еволюира и сега ще пристъпи към OLED панели. Все още не знаем дали iPhone моделът с OLED дисплей ще бъде хит, но е ясно, че ако Apple не промени политиката си, няма да видим иновации. Това е труден момент, но също и възможност”, казва Тай в изказване, цитирано от Phone Arena. 

Тай е мениджър и в основния доставчик на Apple Foxconn, който придоби Sharp по-рано тази година на цена от 6,2 млрд. долара. Те предлагат по-голяма гъвкавост, което може да позволи на Apple да произвеждат новите iPhone 8 с извити дисплеи, като при Samsung Edge смартфоните. Като мениджър във Foxconn, Тай има сериозен поглед върху производствения процес. Ето защо думите му могат да се приемат за официално потвърждение, че iPhone 8 ще има OLED дисплей, въпреки че Apple не го е потвърдила още.

Тези панели принципно са по-скъпи и понякога се износват с времето, но за сметка на това предлагат значително по-ярки и наситени цветове от LCD. 

Въпреки че Sharp е производителят на сегашните екрани в iPhone, вероятно компанията ще трябва да открие няколко нови фабрики, за да покрие продукцията на OLED дисплеите в бъдеще. 

„В момента строим нова фабрика в Япония. Можем да произвеждаме OLED панелите и в САЩ, ако клиентът ни (Apple) пожелае да ги произвеждаме в тяхната страна“, казва Жен-Ву Тай.

Според различни спекулации компанията от Купертино ще представи общо три модела iPhone 8, като два ще са с познатите ни 4,7- и 5,5-инчови екрани, а най-новото допълнение ще бъде трета версия с 5,0-инчов. Голямата 5,5-инчова версия, позната сега като Plus, вероятно ще има 1440p. Quad HD резолюция. Според спекулациите iPhone 8 ще се предлага с извит OLED екран само в премиум 5,5-инчовата си версия, а останалите две ще продължат да използват сегашните LTPS (Retina) дисплеи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още