IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата Apple TV може да се появи в началото на 2016 г.

Очаква се производството да стартира през първото тримесечие на 2016 г.

16:19 | 05.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Новата Apple TV може да се появи в началото на 2016 г.

Новото поколение Apple TV се появи сравнително скоро на пазара, но слуховете за следващото вече са на линия. Според нови материали базираният в Пало Алто, Калифорния, Apple възнамерява да стартира производството на следващото поколение сет топ бокс в началото на следващата година, а тестовете вече се провеждат в момента.

Очаква се производството да стартира през първото тримесечие на 2016 г. 

Според запознати източници Apple ще наложи редица промени в новия Apple TV - нов процесор от пето поколение и нови функции, които да го извадят от сегмента на сет топ боксовете.

Последната засега версия на кутията  е съсредоточена върху приложенията и гласовия асистент Siri. Чрез него потребителите могат да търсят филми по различни критерии, да получават информация от интернет и др. Но и това не е всичко – чрез Siri дори може да се дават команди за записване на филма или прескачането на определено време.

В Apple TV са интегрирани и Apple Music и други услуги на компанията. Освен чрез Siri, устройството се управлява и чрез сензорното дистанционно. 

Apple изгради и нова операционна система, наречена tvOS, която е специално предназначена за Apple TV. Тя е базирана на iOS, но с подобрения за Apple TV, за да се възползва от специфичните характеристики на устройството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още