IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дронове се увеличават повече от два пъти през 2016 г.

По Коледа потребителите са купували предимно евтини безпилотни самолети

10:44 | 14.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Въпреки че коледният сезон беше разочароващ за част от производителите на дронове, продажбите на безпилотни самолети в САЩ нарастват повече от два пъти през последната година, пише Engadget.

“Премиум“ дроновете, или тези, които струват над 300 долара, са донесли най-много пари на производителите за 12-те месеца до края на февруари, сочи нов доклад на компанията за пазарни проучвания NPD Group.

Високият клас функции обаче, като автопилота и режима на следване, предстои да си проправят път към най-добре продаваните потребителски устройства.

В рамките на първите два месеца на 2017 г. професионалните дронове в категорията за 1 000 долара и повече са се продавали най-бързо, следвани от дроновете в ценовия диапазон 300-500 долара. Това подсказва, че поставянето на обикновена камера на безпилотния самолет вече не е достатъчно.

Както посочват в анализа си от NPD, дроновете с автопилот са се продавали пет пъти по-бързо от моделите с по-слаби функции.

Въпреки че във Федералната авиационна администрация в САЩ са регистрирани повече от 770 хил. дрона, по време на коледния сезон на 2016 г. се е появила нова вълна от пилоти аматьори и хора, които използват самолетите като хоби. Около 42% от продадените дронове по Коледа в страната са били от евтината категория – устройства в диапазона 50-100 долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още