IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xiaomi открива още един фронт в битката с Apple и Lenovo

Компанията може да представи първия си лаптоп в началото на 2016 г.

12:01 | 02.09.15 г.
Xiaomi открива още един фронт в битката с Apple и Lenovo

Xiaomi планира да представи своя първи лаптоп в началото на следващата година, пише Bloomberg, позовавайки се източници, запознати с въпроса. Ходът ще открие нов фронт в битката на китайската компания срещу Apple и Lenovo Group.

Лаптопът на Xiaomi може да бъде пуснат в продажба през първото тримесечие на 2016 г., за да се конкурира с висок клас компютри като MacBook Air на Apple и ThinkPad на Lenovo, допълват източниците, пожелали да останат анонимни.

Xiaomi е провела разговори със Samsung Electronics за доставки на чипове, а това споразумение може да бъде разширено и да започне да включва дисплеи за устройствата.

Само пет години след основаването си Xiaomi се нарежда сред топ играчите в индустрията със смартфони, като произвежда стилни устройства с премиум компоненти на ниски цени. С навлизането си на пазара на персонални компютри компанията може да окаже ценови натиск върху лидерите в индустрията Lenovo, Hewlett-Packard и Apple.

Доставяйки компоненти на Xiaomi, която е четвъртият най-голям производител на смартфони, Samsung ще може да насърчи бизнеса на Samsung с компоненти и да намали зависимостта ѝ от собствените ѝ устройства от серията Galaxy.

Същевременно Xiaomi се опитва да си намери място в един бързо свиващ се пазар. През август IDC прогнозира, че през тази година ще има 8,7% спад в продажбите на персонални компютри и не очаква връщане към растежа до 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още