IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

110 нови автобуса тръгват в София от есента

На общината струва 90 млн. лв. на година ползването на намаление в градския транспорт от ученици, студенти, пенсионери

12:59 | 26.06.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
110 нови автобуса тръгват в София от есента

110 нови автобуса ще бъдат пуснати от есента в София, а по линия 1 на трамваите също ще има нови превозни средства. Това каза в ефира на "Нова телевизия" кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ в края на юни се очаква да пристигнат и първите 10 от обновените трамваи от Чехия. Същевременно тя призна, че в градския транспорт все още се движат автобуси на под 30 г.  Според нея влязлата в сила нова цена на билета за единично пътуване от 1.60 лв. е доста висока, но всеки може да има алтернатива и да не го ползва.

Кметът уточни, че след поскъпването столичани и гостите на София са се възползвали максимално от картите за пътуване. Тя уточни, че на общината струва 90 млн. лв. на година ползването на намаление в градския транспорт от ученици, студенти, пенсионери и др. 

Според нея няма увеличаване  на пътуванията без платен билет, а в същото време не е увеличаван броят на контрольорите.

Фандъкова коментира и разминаването между изказванията на премиера Бойко Борисов и на министъра на образованието Меглена Кунева за това дали ще има увеличение на възнагражденията на учителите. „Послания от рода на това, че от догодина ще се увеличат заплатите, са ненавременни", заяви тя.

"Комуникационната грешка е в Министерството на образованието. Според мен това е липса на добра подготовка. Когато събираш 12 хиляди учители в една зала, трябва да си подготвил посланията си много добре", коментира Фандъкова.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
aldy
преди 7 години
В Букурещ градският транспорт е тъкмо ДВА ПЪТИ по-евтин. Що така, *** фатдъкофа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още