IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

16 хил. нелегални имигранти са задържани у нас от началото на годината

Само в София са задържани около 4 хил. души за периода, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов

10:48 | 03.09.15 г.
16 хил. нелегални имигранти са задържани у нас от началото на годината

Близо 16 хил. незаконно влезли в България чужденци са задържани от началото на годината в центровете за имигранти, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов пред Нова телевизия.

По думите му броят на задържаните на вход, на изход и във вътрешността на страната са относително еднакви – по около 5 хил. души.

Само в София са задържани около 4 хил. души от началото на годината.

Освен това от началото на годината има над 200 задържани, привлечени като обвиняеми, а някои вече са получили присъди за каналджийство. За конкретен канал е трудно да се говори.

„Когато говорим за такива мащаби, нормално е да се приеме тезата, че е привлекателна дейност за престъпния контингент”, заяви Костов.

По думите му всеки задържан първоначално декларира, че е от Сирия, но после се оказва, че има доста от Афганистан и африкански държави.

При акция на МВР и ДАНС в София са задържани над 160 незаконно пребиваващи в столицата, съобщи пред БТА Георги Костов тази сутрин. Той посочи, че броят им може да се увеличи, защото акцията продължава. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още