IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП предлага предсрочни избори да се проведат на 26 март

Корнелия Нинова отново бе категорична, че левицата няма да приеме мандат за съставяне на кабинет

14:18 | 29.11.16 г. 2
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

БСП предлага 26 март за дата на предсрочни парламентарни избори.

След заседанието на КСНС при президента лидерът на социалистите Корнелия Нинова отново повтори позицията на партията, че няма да приеме мандат, нито ще подкрепи кабинет в рамките на настоящото Народно събрание.

Според Нинова неговият ресурс е изчерпан и трябва да се проведат предсрочни избори.

Лидерът на БСП припомни, че на предишно заседание на КСНС по темата за бежанците на 10 ноември 2015 година сред посочените мерки е да се приеме план за действие от МС в ситуация на мащабна бежанска вълна.

Нинова посочи, че не са информирани за такъв план и не е ясно какво предвижда да прави правителството.

Затова тя е поискала правителството да внесе този план в Народното събрание, но посочи позицията на БСП - че кабинетът не се справя с бежанския проблем. 

Нинова подкрепи новоизбрания президент Румен Радев в решението му да не участва в заседанието на КСНС, защото не е встъпил в длъжност и да не става "алиби" за действия, за които после да носи отговорност.

"Нашата отговорност е да се приеме бюджетът за 2017 година, ще подкрепим онези действия, които отговарят на нашите политики. По отношение на мигрантите, бежанския проблем, нашата отговорност е да предлагаме решения, дали правителството ще се съобрази с тях, е тяхна работа", коментира тя.

БСП ще внесе в парламента предложения за смесена мажоритарна система.

Нинова обаче каза, че участниците в КСНС са се обявили за повече време за промени на избирателната система, защото въпросите са сериозни, а времето до предсрочните избори - малко.

Четете още в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
крас
преди 7 години
КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ Е НАЙ ВИСША ФОРМА НА БЕЗОДГОВОРНОСТ!РАДЕВ ЩЕ СЕ ПОКАЖЕ КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО!КАКТО САТРЪГНАЛИНЕЩАТА ПО СВЕТА , ВРЕМЕТО МУ ИЗОБЩО МОЖЕ И ДА НЕ ДОЙДЕ!С НЕГО И БЕЗ НЕГО ДЪРЖАВАТА Е РАЗМЕННА МОНЕТА КОЯТО ТРЪМП ЩЕ ИЗТЪРГУВА ПРЕД МОСКВА. НАШИТЕ ШУТОВЕ ЧАКАТ 20 ЯНУАРИ 2017 ЗА ДА ВИДЯТ КАКВА ЩЕ Е СЪДБАТА ИМ !!ТЕ СА ЧАСТ ОТ ШОУТО КОЕТО СКОРО ЩЕ СВЪРШИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 7 години
Нинова подкрепи новоизбрания президент Румен Радев в решението му да не участва в заседанието на КСНС, защото не е встъпил в длъжност и да не става "алиби" за действия, за които после да носи ----типично комунистическо мислене .... понеже ние правим така и другите са като нас. Баш там му е мястото на Радев ако е отговорен за какъвто се изкарва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още