IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bulgaria Air отличена в Годишните награди за авиация в България Sky Awards 2016 г.

Националният превозвач спечели специалния приз за най-предпочитана авиокомпания от пасажерите и в категорията за най-добро обслужване на борда

23:00 | 07.12.16 г.
<p>
	<span class="_5yl5">Embraer Е190 на Bulgaria Air, летище София, 1 юни 2015 г. Снимка: С.Грозева/Bulgaria ON AIR</span></p>

Embraer Е190 на Bulgaria Air, летище София, 1 юни 2015 г. Снимка: С.Грозева/Bulgaria ON AIR

Националният авиопревозвач Bulgaria Air спечели в две категории в престижните Годишни награди за авиация в България Sky Awards 2016 г.

Наградите бяха връчени на церемония тази вечер.

Компанията спечели специалния приз за най-предпочитана авиокомпания от пасажерите, както и в категорията за най-добро обслужване на борда.

За дългогодишно присъствие и принос в развитието на авиационния пазар наградата се присъди на Aegean Airlines. Наградата се присъжда от журито за над 25-годишно опериране на българския пазар.

Най-предпочитаната нискотарифна авиокомпания в България е Wizz Air. На второ място се нареждат Ryanair и FlyDubay.

Наградата за най-динамично развиваща се авиокомпания SKY GEPARD се присъди на Ryanair, която се състезаваше в категорията с Turkish Airlines.

Наградата SKY BONUS за авиокомпания с най-добра бонусна програма и програма за инсентив пътувания е за Lufthansa Group.

Turkish Airlines е авиокомпанията, която е най-предпочитана от IATA агентите, а най-предпочитаната компания без директни полети до България е Emirates.

Специалната награда на IATA за агент с най-много продажби в България се присъжда на Usit Colours Bulgaria. На второ и трето място са класирани Premier Tours и Aerotour MM.

Голямата награда SKY AWARD за най-добър авиопревозвач на годината отива при Turkish Airlines.

Наградите са връчени на базата на анкета сред 134 представители на туристически агенции и 1 623 пасажери, поясняват организаторите на конкурса.

В членовете на журито тази година са:

-Сандрин дьо Сант Совьор – президент и изпълнителен директор на APG Inc.

Анка Апахидеан, регионален мениджър на IATA за Източна Европа

-Йордан Карамалаков – регионален мениджър на IATA за Централна Азия и управител на клон на IATA в България в (2000 – 2012 г.)

-Огнян Благоев – изпълнителен директор на АПГ България, организатор на Sky Awards

-Стела Филипова-Динева – член на УС на АБТТА и член на Комисия за въздушен транспорт към АБТТА

-Александър Богоявленски – журналист и водещ на единственото телевизионно предаване за авиация в България (“Авишоу” по телевизия Bulgaria on AIR).

Събитието се проведе под патронажа на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация” с подкрепата на IATA АБТТА. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още