IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДАНС, енергийното министерство и прокуратурата правят дисекция на енергетиката

Работната група анализира и сигналите на работодателските организации

21:47 | 27.10.15 г. 3
ДАНС, енергийното министерство и прокуратурата правят дисекция на енергетиката

Работна група, в която участват експерти от Министерството на енергетиката, ДАНС и прокуратурата, анализират ситуацията в енергетиката от месеци, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов в ефира на БНТ.

Той уточни, че се очаква докладът на съвместната група, който трябва да направи „дисекция” на цялостното състояние на енергетиката, както и различните сключени договори.

Работната група анализира и трите сигнала за нередности, подадени от работодателските организации. Те се отнасяха до изкупуването на тока от ВЕИ-централи, нередности при подписване на договорите с AES Гълъбово и КонтурГлобал, както и нередности в работата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Сарафов посочи, че на 29 октомври в Софийски градски съд ще бъде разгледано делото срещу Христо Бисеров. Бившият депутат е обвинен в документна и данъчна измама. Прокуратурата още очаква решението на сръбските си колеги за екстрадирането на банкера Цветан Василев. 

Пред БНТ зам.-прокурорът отбеляза още, че в изборния процес – тоест от началото на предизборната кампания досега, са получени 1416 сигнала за проблеми. При 980 от тях има отказ за образуване на наказателно производство.

При 103 от сигналите са образувани досъдебни производства, а за останалите случаи – разследването още продължава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
Айдее, сега па дисекция! Да земат да си напраат една резекция на главите и да се приключва тоя пасквил! На тоя т^ъп, ов^чи бюлюк, дето населява територията България, не му требва енергетика, а ток за осветление! Се толкова и от Албания ше си внесе, на който му требва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
iivanoff
преди 8 години
или е подадено и получено, но точно каквото трябва, а не каквото "изглежда"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
aldy
преди 8 години
И НИТО ДУМА за сигналите, подадени към прокуратурата от Комисията по енергетика с председател Валери Симеонов. Или нищо не е подадено, или нищо "не е получено".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още