IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Докладът на AlixPartners ще е достъпен само за депутатите

Министърът на финансите изпрати изготвения международен материал в секретната секция на Народното събрание

15:31 | 23.02.16 г. 12
Автор - снимка
Редактор
Докладът на AlixPartners ще е достъпен само за депутатите

Министърът на финансите Владислав Горанов изпрати в деловодството на Народното събрание изготвения от AlixPartners доклад за проследяване на активите на Корпоративна търговска банка, съобщават от Министерството на финансите.

Това е станало, след като в края на вчерашния работен ден беше получен отговор от компанията до синдиците по искането докладът да бъде оповестен.

В полученото от AlixPartners писмо се изразява категорично становището, че в интерес на опазване на масата на несъстоятелността на КТБ трябва да се спазят клаузите за конфиденциалност на доклада. 

С оглед на удовлетворяване на обществения интерес към истината за банкрута на КТБ от компанията допускат компромис като изразяват съгласие докладът да се предостави само в регистратурата за класифицирана информация на Народното събрание за запознаване от народните представители при условие, че няма да бъде копиран и/или разпространяван, уточнява се в съобщението.

От компанията се обосновават с аргумента, че в доклада се съдържа чувствителна финансова и търговска информация, като оповестяването му рискува да увреди процеса на събиране на активите на банката.

Авторите на доклада са категорични, че документът следва да се смята за автентичен единствено в неговия оригинален вариант на английски език и не поемат отговорност по съдържанието за преводи на български език.

Международната компания беше наета през юни 2015 г. от синдиците на Корпоративна търговска банка, за да проведе разследване и проследи активи на банката, с които тя се е разпоредила в нарушение на закона, добрите банкови практики и да препоръча действия за възстановяването им.

Докладът беше предоставен на синдиците на банката на 23 септември 2015 година.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Основният философски въпрос е: Кой е жертвата на КТБ?Мафията на страната, страната или региона?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
***присвояване*** - като например източване на фондове от проекти за някакви други цели, където парите 'им трябвали'.***кражба на самоличност*** - присвояване на парола, кражба на кибер-самоличност, кражба наидентичност и др.***пране на пари*** - процесът на преобразуване на постъпления от криминална дейност във видно легитимни приходи***фалшификация*** - включително подправка на документи, фалшифициране на банкноти, произвеждане на стоки-ментета и др.Финансовите престъпления може да включват и други криминални деяния, като напр. компютърни престъпления, малтретиране на възрастни хора, кражба с взлам, въоръжен грабеж и дори тежки криминални престъпления като убийство. Финансови престъпления може да се извършват от индивиди, корпоративни кръгове или организираната престъпност. Жертви на финансови престъпления може да бъдат отделни физически или юридически лица, неправителствени организации, правителства и цели икономически региони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Def': Финансови престъпления - Financial crimes Престъпления срещу вещното право и собствеността, като в общият случай включват преобразуване на собствеността в/у имот (когато принадлежи на едно лице) в лична собственост или ползване за лична изгода.Финансовите престъпления може да включват:***измама*** - измама с чек, с кредитна карта, с ипотека, с медицинска застраховка, сорпоративна измама, с ценни книжа (вкл. търговия с вътрешна информация), измама с медицински осигуровки и др.***кражба*** - независимо дали с взлом или с кибер-измама***заработка*** - различни видево трикове с измама на доверие, като напр. небезизвестната 'хазартна игра "тука име тука нема" '. ***избягване на данъци*** - пране на пари, укриване на печалба, необявяване на разходи, фиктивни активи и др.***подкупи*** - всякакви пари стоки или подпук в натурален вид, като напр. секс услуги, с цел манипулиране на задълженията или оказване на въздействие в/у вземането на решение***присвояване*** - като например ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
8
7
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Дайте да видим сега кой какво знае за финансовите престълнения, например.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
edimi
преди 8 години
Ммцата им аз на тия същите 240 и сие, няма да се откажат от интригантските ченгеджийско-мутренски похвати.Да със сигурност ще "изтече" този доклад, но разбира се избирателно и с допълнителни "украси", при все че, е секретен никой няма да знае истина ли е или не. Да не говорим че ако го получи Бареков и се "изгуби в превода", `ептен трагикомедия ще се получи. И те така!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Докладът като схеми за измама и като 'терминология' следва да стане обществено достояние, без лични данни.Примерно:Схема за измама на база годишни доходи- отместване във времето- порочна класификация на активи и събития- фиктивни или раздути данни- окрупняване и манипулации с касово планиранеСхема с разходи и задължения- изместване на разходи- неотчитане на задължения- неоповестяване и недеклариране на активиСхема на база активи- неуместна или фалшива капитализация- изопачаване или невярна оценка на активи- фиктивни активиЕктремни схеми за фин. отчети- бизнес комбинации- измама с декларации- усъвършествани инструменти за укриване на доходии др.Не твърдя, че има някоя от тях, но може в този вид спокойно да ни бъдат разписани и оповестени всички схеми за измама, с които са ни изработили.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
Mammita
преди 8 години
Те да го дадат на депутатите път той няма да остане в тайна, да не се притесняват. Все някой ще реши да си направи малко ПР и да натрупа точки, като огласи доклада. Това няма реално кой знае какво значение обаче. Всички знаем какво се правеше с КТБ и парите на хората. Всички го наблюдавахме. Няма кой знае каква разлика с доклад или без него. Същинската работа, която може да бъде свършена е да си получат заслуженото всички стояли зад пирамидата КТБ. Цветан Василев да не се прави на света вода ненапита, а да дойде и да обясни вложителите си, къде им изчезнаха паричките спестявани с години. Ако няма реални присъди, все едно нищо не се е случило.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
marto76
преди 8 години
Нека направят и Цветан Василев достъпен за вложителите за КТБ, които измами! Тогава предвиждам такъв живот, че само си викам - "Дано"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още