IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ ще посочи кандидат-президент от списък с Цачева, Фандъкова, Дончев и Николов

Имаме изключително много хора с потенциал да заемат поста, заяви Цветан Цветанов

12:02 | 30.09.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Снимка: Bulgaria ON AIR

В ГЕРБ могат да се обсъждат до 15 кандидати за президент едновременно. За разлика от другите партии, при които се обаждат на един генерал и го канят. Имаме изключително много хора, които имат потенциал да заемат поста, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

По думите му партията се подготвя изключително сериозно за предстоящия вот още от лятото.

"В ГЕРБ има много кандидати, които са обсъждани. Голям е процентът на вероятност кандидатът за президент на ГЕРБ да е един от тези четиримата: Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов. Вероятността е 99%", пресметна Цветанов пред bTV и посочи, че и плакатите им вече са готови.

Той обаче отказа да назове конкретно име и напомни, че ГЕРБ ще обяви кандидатпрездентската си двойка официално на 2 октомври.

Цветанов коментира и кандидатурата за президент на бившия премиер Пламен Орешарски. "В целия си политически живот г-н Орешарски е бил зависим човек. Той самият призна, че се е съобразявал с това, което са казвали председателите на партиите, които са го издигнали. Това се случва и сега", категоричен беше той и настоя, че БСП и ДПС трябва да отговарят за провалите на управлението на държавата в този период.

Цветанов коментира и скандалът с кандидатурата на България за генерален секретар на ООН.

"Двете жени, които участват за ООН, са изключително отговорни и са постигнали много. България се гордее с тях.

Донякъде може би сме се поддали на натиск през февруари, за да номинираме Бокова", призна той. По думите му шансовете българка да оглави организацията се изчерпва, именно заради това се е стигнало до това решение.

"Трябва всички българи да се обединим около един кандидат, за да имаме шанса да излъчим първата жена, която да оглави ООН. Убеден съм, че ще имаме един резултат, с който ще се гордеем. В момента най-важното е да можем да намалим вътрешнополитическото напрежение. Този пост не решава вътрешнополитически въпроси. Затова нека да бъдем българи и да спрем със спекулациите", призова той.

Четете още в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 0
stanislavr
преди 7 години
Точно, стругарка, завършила рабфаг право в СУ. Председател на партийна организация в БКП, 3-та в изборите за кмет на Плевен. Другата - даскалица по руски, дете на видни членове на БКП. Другите двама и те от знатни родове. Страхотни кандидатури.БСП пък - генерал от ВВС, заършил нещо си в САЩ.Тая държава хептен се омота. Останаха Митьо Пищова и Шишарката, в краен случай бат Жорж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 4
s3
преди 7 години
Цецка ще ни е кандадатурата и съответно бъдещия ни президент. От всичките имена общо взето само тя има потенциала, доказана личност и доказан капацитет в юридическите науки, отделно председател на НС, има добър опит.Отделно да не забравяме, че народът я цени и има отличен рейтинг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
Императорът
преди 7 години
Имали "изключително ного хора с потенциал за президентски пост", но турят за потенциални кандидати само някакви туфлеци.Как да разбирам това? Цецка е баси гнъста.Фъндъкова... какво да я квалифицирам? Ако стане таковата, утефа ще ми е само, че е отървала София от себе си.Дончев е антипатически човек, а четвъртия дори не съм го чувал кой е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
s3
преди 7 години
Имайте търпение, знае се че президент ще ни бъде жена и то тази която никога не е била кмет. Скоро ще се каже кой ще ни е кандидат за президент, съответно и президент за следващия мандат. До изборите има месец време, няма за къде да се бърза, и без това е ясно че народът ще подкрепи избора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Ахахахааа е нали Томчо каза, че ТЦ нема да е той и не иска и сакън!А сега.. един от тези.Цецка ше е! Ако Цецка спечели, значи и магаре можете да сложите, пак ще спечели. Няма по-слаб кандидат от нея. А това нема го коментирам"Донякъде може би сме се поддали на натиск през февруари, за да номинираме Бокова", призна той. По думите му шансовете българка да оглави организацията се изчерпва, именно заради това се е стигнало до това решение."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още