IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германска компания доставя половината от тръбите за морската част на Южен поток

South Stream Transport сключи договор с Europipe, OMK и "Северстал" за доставка на тръби за газопровода

17:23 | 29.01.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Германска компания доставя половината от тръбите за морската част на Южен поток

South Stream Transport подписа договор за доставката на тръбите за морския участък на „Южен поток“. 50% от необходимите тръби ще бъдат закупени от германската компания Europipe, 30% от руската ОМК, а 15% - от руската„Северстал“, съобщиха от дружеството.

За изпълнението първия тръбопровод от проекта са необходими 75 хил. стоманени тръби, всяка с дължина 12 метра. Стойността на сключените договори за доставка на тръбите е около 1 млрд. евро. Първите тръби ще бъдат доставени в складовете на българска територия през лятото на 2014 година.

Търгът за втория тръбопровод се подготвя в момента, допълват от компанията. Очакванията са първите договори със строителите на газопровода да бъдат подписани през март 2014 година.

South Stream Transport, която ще изгради морската част на газопровода, стартира тръжната процедура за доставка на тръби за първия тръбопровод, включвайки заводи за производство на тръби от Европа и Азия. За да се класира като потенциален доставчик, всеки участник в търга трябваше да докаже техническите си възможности и да премине през пред-квалификационен процес, който включваше производството на множество мостри, коментират още от компанията..

Припомняме, че морският участък от „Южен поток“ ще се състои от четири успоредни тръбопровода по 931 километра, с диаметър 32 инча (около 813 mm) и стоманени стени с дебелина 39 мм. Строителството на газопровода ще започне от сушата през лятото на 2014 година.

След доставката и складирането на тръбите по черноморското крайбрежие строителството в морски води ще започне през есента на 2014 година.

Експлоатацията на първия от четирите тръбопровода трябва да започне до края на 2015 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
А другата половина?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis
преди 10 години
Ем нема ква друга фирма да е, щото иначе ще връщаме помощите от EU :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още