IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хърсев: Няма аномалии на пазара на горива

Проблемът на сектора е относително трудният внос на горива от съседните рафинерии, смята икономистът

16:13 | 31.08.15 г. 2
Хърсев: Няма аномалии на пазара на горива

Не виждам аномалии на пазара на горива, а нарушенията са сравнително нисък брой, коментира в ефира на телевизия Bulgaria on Air икономистът Емил Хърсев.

„По отношение на цените е ясно, че в България има един производител на повечето горива и двама производители на останалата част от гамата“, допълни още той.

Хърсев обаче е категоричен, че не може да се говори за монопол, защото гориво може да бъде внесено от всеки един съседен производител. Именно в относително трудната реализация на вноса на горива от съседни държави той вижда бавната реакция на пазара у нас при падането на цената на петрола на световните пазари.

Хърсев посочи, че в последните месеци „едни играчи са отпаднали от пазара“ и допълни, че визира „Петрол“, и това е причината вносът на горива в страната да е ограничен. 

Какво каза експертът по отношение на намесата на държавата на пазара на горива можете да видите във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 0
deant
преди 8 години
Заради "икономисти" като тоя, хората смятат икономистите за празнословци и нищонеправещи. Де да знам, може и да са прави дори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
крас
преди 8 години
ЗАЩО ХЪРСЕВ ВМЕСТО ДА ДАВА ИНТЕРВЮТА НЕ Е В ЗАТВОРА?!Състав на Софийски градски съд оправда Георги Танев и Емил Хърсев по обвинение за безстопанственост в особено големи размери. Танев беше обвинен за това, че като министър е проявил безстопанственост към 7 млн. долара от продажбата на 157 567 тона американска царевица на фуражни заводи през 1993 г. Той е представил парите за доверително управление на "Хърсев и Ко", като гарант по договора е била ТСБанк.Сумата от 7 млн. долара впоследствие е вложена в "Стомана" АД - Перник. "Стомана" беше обявена в несъстоятелност през юни 1999 г., по-късно 56 на сто от предприятието е купено от гръцки концерн.ЩО ЗА ДЪРЖАВА СМЕ?!Това го няма и в ЛАТИНСКА АМЕРИКА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още