IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Концесия за добив на вулканични камъни вдигна село в Софийско на протест

Жители на с. Локорско край София алармират за нарушения при даването на концесията

11:28 | 02.07.11 г.
Концесия за добив на вулканични камъни вдигна село в Софийско на протест

Жителите на с. Локорско край София протестират заради дадена от правителството концесия за добив на вулканични камъни в местност край селото, съобщи БНР.

Протестът ще се състои на разклона за селото и ще продължи до 13 ч.

Разработката на кариера за инертни материали в землищата на Локорско и Кремиковци в община Нови Искър е в нарушение, алармират от инициативен комитет и сдружение "Еколог".

Няма да позволим на чиновнически безобразия да разрушат района, коментира за националното радио Антон Ризов от сдружението.

„Съгласно Наредба номер 7 на Министерството на здравеопазването за кариери с добив на камъни по открит взривен способ има минимум разстояние две хиляди метра, в нашия случай населеното място е на 1 300 метра”, посочва той.

„Кандидатства се за 230 декара за да се избегне оценката на въздействието върху околната среда, но са направени изследвания за около 1 000 декара кариера. Цялата планина ще отиде по дяволите”, опасява се Ризов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още