IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консултациите между ГЕРБ и Атака се провалиха

Не можем да си позволим продължаване на предизборната кампания, коментира Цецка Цачева

13:45 | 18.10.14 г. 1
Консултациите между ГЕРБ и Атака се провалиха

Политическите преговори между ГЕРБ и Атака се провалиха, след като представителите на партията на Волен Сидеров отказаха да се срещнат с екипа преговарящи на политическата сила на Бойко Борисов.

Контактната група на Атака е направила опит да се свърже с ГЕРБ с искането за пряко излъчване на консултациите, но не е получила официален отговор, затова няма да присъства на разговорите с преговорния екип на ГЕРБ, посочват от пресцентъра на Атака.

На брифинг в Народното събрание, където трябваше да се състои срещата между представителите на двете политически сили и който беше излъчен по БНР, Цецка Цачева посочи, че условието, което е поставено от Атака – пряко излъчване на разговорите, е неприемливо и в нарушение на мандата, който преговарящият екип на ГЕРБ е получил съгласно решение на Изпълнителната комисия на партията.

“Не можем да си позволим продължаване на предизборната кампания, нещо, което считаме, че те вършат в момента”, коментира Цецка Цачева.

Румяна Бъчварова определи отказа на Атака да да участва в Срещата като неуважение не само към ГЕРБ, но и към демокрацията и парламентаризма.

Бъчварова посочи, че представителите на партията й са искали да попитат представителите на Атака защо са подкрепяли управлението на Пламен Орешарски негласно и скрито, в противоречие на всички правила на публичност и прозрачност, каква е била цената на тази подкрепа и готови ли са Сидеров и депутатите му да носят отговорност за отрицателните последици от това управление.

Друг въпрос, който от ГЕРБ са искали да зададат на Атака, е дали партията на Сидеров подкрепя евроатлантическата идентичност на нашата държава и международните договорености, които тя е поела.

Отговорите Атака ги дължи на избирателите си и на всички български граждани, не можем да си затворим очите за такова поведение, коментира Бъчварова.

По-рано Сидеров определи преговорите с ГЕРБ като “театър на предлагането”, тъй като партията на Борисов иска да създаде впечатление на консенсусна партия.

Пред Дарик радио той посочи, че вече е започнало пазаруването на депутати и новото правителство ще бъде подкрепено от "ББЦ, някаква част от Реформаторите и Патриотичния фронт, който е коалиция от 14 партии", съобщава Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Klakson
преди 9 години
Айде на бас че утре Бойко и Гоце ще имат конструктивни разговори и ще се разберат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още