IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меглена Кунева: Не бива само една партия да диктува какво е дясното у нас

Лидерът на Движения „България на гражданите“ (ДБГ) се обяви срещу ляво управление

15:13 | 28.01.17 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Меглена Кунева. <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Меглена Кунева. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Лидерът на Движения „България на гражданите“ (ДБГ) Меглена Кунева се обяви срещу ляво управление, но и срещу статуквото само една партия да диктува какво е дясното у нас.

„Реформаторският блок да бъде конкурент, коректив и партньор. Следващите седмици да кажем ясно, че не искаме ляво управление, но и в същото време само една партия да диктува какво означава дясното в България“, бяха думите й пред делегатите на Първия конгрес на Реформаторския блок.

Тя призова десните партии да настъпят напред. Рецептата, дадена от Кунева, е в отговора "как да направим така, че 21 век да има своите големи идеи, така, че България да даде големите идеи на Европа и света". „РБ не е за всичко, а за най-важите политики, които ще променят живота на държавата“, подчерта лидерът на ДБГ. Според нея има дефицит в здравеопазването, социалната политика, образованието.  

„Ако не разберем какво означава дясното на 21 век и не го преследваме тук , в България, няма да знаем как да начертаем своите приоритети“, подчерта Меглена Кунева.

В словото си председателят на ДБГ и вицепремиер в кабинета "Борисов" 2 направи и кратък преглед на успехите на министрите от Блока - повече пари за отбрана, наука, образование, усилия за спиране източването на НЗОК, по-добра среда за бизнеса, повече инвестиции, растеж на БВП - един от най-високите в Европа.

Бившият министър на икономиката Божидар Лукарски, който беше посрещнат със скандирания от залата "СДС", изрази надежда още след седмица да започне процесът по обединение на десницата, за да не останат десните извън голямата политическа сцена. „РБ трябва да участва в следващото управление не като самоцел, а защото желанието на избирателите на десницата е за силно дясно управление“, обясни той.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 1
lozkhris
преди 7 години
Няма да те има в следващия парламент тебе, моме партийна, ама споко - ще ти намерят старите ти ком-роднини некое синекурно местенце из Европата....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 3
majnata
преди 7 години
ъхъ , Методи Андреев е най надежден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 8
Спящият бик
преди 7 години
Реформаторският блок трябваше да обедини дясното, но, за съжаление, не успя. Според мен тази страница е затворена. На Мартин Димитров, Трайчо Трайков и Методи Андреев вярвам, на Кунева и Лукарски не. Вярвам и на Москов, но не го виждам къде ще се впише? А проектът на Хр. Иванов ми е мъглив...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 4
strol
преди 7 години
Пуделите на Бойко ЖАЛКИ НЕЩАСТНИЦИ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още