IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меглена Кунева планира да напусне управляващите при лош изборен резултат

Каракачанов пък си тръгва, ако падне ограничението за броя на избирателните секции в Турция

14:11 | 17.10.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и лидерът на ДБГ Меглена Кунева обявиха днес независимо един от друг, че партиите им са готови да напуснат управлението.

На пресконференция в централата на партията си Кунева съобщи, че Движение "България на гражданите" ще излезе от управлението, ако на президентските избори спечели по-малко гласове от тези на последните два вота.

Зам.-председателят на ДБГ Димитър Танев припомни, че на парламентарните избори Реформаторският блок е взел  8,8%, а на местните - 200 хил. гласа.

Чувствително по-слаб резултат би било 160 хил. гласа, обясни той и уточни, че 199 хил. не е значително по-слаб резултат, съобщи БТА.

"Като знак на подкрепа за участието на Блока в настоящето управление от ДБГ ще приемат съизмерим или по-добър резултат на кандидатпрезидентската двойка от този на предходните два избора", каза Кунева.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и днес потвърди, че Патриотичният фронт ще напусне властта, ако отпадне ограничението за разкриване на секции в Турция.

"Ние предложихме да няма ограничения за българите в страните членки на ЕС, но да се контролира процесът в Турция. Върне ли се в съседна Турция безразборното създаване на секции и безконтролното гласуване, това за нас означава договорка на ГЕРБ с ДОСТ, Доган и Ердоган, и ние напускаме. Не можем да подкрепяме правителство, което позволява това", каза Каракачанов, цитиран от пресцентъра си.

Вчера пък лидерът на БЗНС Николай Ненчев обяви, че  партията му ще предложи на партньорите си от Реформаторския блок при изчерпване на всички останали възможности да се обяви за предсрочни парламентарни избори през пролетта на следващата година. Според земеделците това бил най-демократичният начин за излизане от политическа криза.

Четете още в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
крас
преди 7 години
Ех Меги, Ех Пръмова,Заложила си на кьорав кон. Късно е чадо. Мандалото хлопна!ЗАД БОРДА СИ. НАЙ БЛИЗКИЯТ БРЯГ Е БАНКА ПАРИБА!ЧАКАТ ТЕ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още