IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВнР: България подкрепя всички международни усилия за постигането на мир

В позиция на външно министерство се казва, че ударите на САЩ в Сирия са част от усилията за решаване на проблема с химическите оръжия

10:53 | 08.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В отговор на химическата атака в Сирия от 4 април т.г., на 7 април САЩ осъществиха ограничен ракетен удар по военното летище Шайрат, Сирия. Във връзка с това, на същата дата, Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини публикува декларация от името на ЕС, която потвърждава нашата последователна обща политика по конфликта в Сирия.

Това се посочва в позиция на МВнР във връзка с ограничения ракетен удар по военното летище Шайрат в Сирия, публикувана на страницата на министерството.

В допълнение към изразената на 6 април от МВнР позиция, подчертаваме, че България приема въздушните удари на въоръжените сили на САЩ по летище на сирийските ВВС като част от усилията за решаване на проблема с химическите оръжия в Сирия, чието използване категорично трябва да бъде прекратено.

Още веднъж подчертаваме необходимостта от възможно най-бързо разкриване и наказване на виновниците за варварския акт, извършен на 4 април т.г. в град Хан Шейхун, отбелязват от МВнР.

България подкрепя всички международни усилия, насочени към постигането на мир и намиране на политическо решение в Сирия.

Необходима е безусловна и пълна подкрепа от страна на международната общност за междусирийските преговори под егидата на ООН с цел провеждането на ефективни политически преговори съгласно резолюция 2254 на СС на ООН и на Женевското комюнике от 2012 година, се казва още в позицията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
aldy
преди 7 години
Сирия НЯМА БОВ от 2013г. насам. ООН черно на бяло показа, че всички БОВ са извозени и унищожени под надзора на САЩ и западните страни. Сега се твърди, че в Идлиб Асад е полудял и обгазява със ЗАРИН собственото си население, при положение, че печели войната.Магарини може да си плещи каквото й скимне, но показаните деца на снимките и видеото не са поразени от зарин. И не е възможно хората около тях да оцелеят дори и няколко минути, ако атаката е била със зарин.Но това няма никакво значение. Важното е бизнесът да върви. Бизнес със смъртта на невинни хора.Вижте коментара на шведски лекари на представеното от "белите каски" "доказателствено" видео:http://***.infox.ru/authority/foreign/2017/04/07/Za_granyu____Byelyyy_print.phtml Ви
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още