IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР търси допълнителни 21 млн. лева за изплащане на обезщетения

Служители съдят министерството заради неизплатени 20 брутни заплати, което е предпоставка за допълнителни разходи, посочват от ведомството

09:45 | 05.10.15 г.
МВР търси допълнителни 21 млн. лева за изплащане на обезщетения

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова поиска актуализация на бюджета на ресорното й ведомство с 21,33 млн. лева, става ясно от проект на постановление, публикуван за обществено обсъждане на портала за обществени консултации strategy.bg.

Основната част от парите се предвижда да отидат за изплащане на обезщетенията на служителите, които са напуснали системата. Те получават по 20 брутни заплати.

Към края на август Министерството на вътрешните работи (МВР) дължи над 21,3 млн. лева за обезщетения, посочва се в доклада към проектопостановлението.

„Неизплащането на задълженията за обезщетения е предпоставка за завеждане на съдебни дела, вследствие на което възникват допълнителни разходи по бюджета на МВР, в зависимост от съдебните решения“, предупреждава Бъчварова в доклада.

Вътрешният министър не за първи път иска допълнителни пари за обезщетения. Преди няколко месеца тя потърси 16 млн. лева, които обаче не бяха одобрени от финансовия министър Владислав Горанов. Той настоява още служители от ведомството да бъдат прекатегоризирани и да не се водят, че упражняват най-тежката категория труд.

Все пак в началото на годината МВР получи допълнителни средства в размер на 5,5 млн. лева, за да осигури униформи за полицаи, пожарникари и спасители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още