IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Нормална държава" на Георги Кадиев ще се бори срещу олигархията и корупцията

Напусналият БСП депутат представи новия си политически проект

15:07 | 20.03.16 г. 17
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Напусналият БСП депутат Георги Кадиев представи новия си политически проект, съобщи БНР. Партията носи името "Нормална държава“ и си поставя три основни цели.

На първо място е възстановяването на държавата, на второ - създаване на средна класа, която по думите на Кадиев, ще успее да задвижи българската икономика и на трето - връщане на българите от чужбина. 

Лидерът Георги Кадиев заяви още, че държавата ни през последните 27 години е управлявана само от олигархия и с времето от държава се е превърнала просто в територия, като новата партия си поставя именно амбициозната задача да се бори именно срещу олигархията и корупцията.

Държава, последна по икономическо развитие в Европейския съюз, не е нормална държава. Държава, в която смъртността е най-високата в ЕС, не е нормална държава. Държава, в която изоставените деца и децата сираци са най-много на глава от населението, не е нормална държава. Държава, в която продължителността на живот, щастието на хората е сред последните места в света, не е нормална държава, подчерта на учредителното събрания Кадиев.

Всички дошли на учредителното събрание носеха на ръката си бяла лента като символ на новото начало.

"Забравете всякакви лични амбиции за кариера, ако изберете да бъдете член на партия "Нормална държава", това не е вашата партия, ние сме партия, за да дадем нещо. Ние сме от добрите". С това предупреждение и поръчение се обърна независимият депутат Георги Кадиев към учредителите на инициативния комитет /ИК/ за създаване на политическа партия "Нормална държава", допълва БТА.

„Имам една мечта и се надявам тя да бъде и ваша мечта оттук нататък - "Нормална държава", обърна се депутатът към съмишлениците си и обяви слогана: "Започваме всичко отначало".

Кадиев бе избран и за председателстващ на ИК. Той пое ангажимент: "Да остана същият. Да не ви предам, продам, да не мина от другата страна на линията, която разделя добрите от лошите", зарече се политикът.

Кадиев очерта и целите - възстановяване на държавата и нейната роля във всички сектори, особено там, където няма инвестиции; подпомагане на перспективните частни производства чрез инвестиционни фондове като така ще се създаде и средната класа у нас. Третата основна задача пред бъдещата формация е връщане на българите от чужбина.

Той обърна внимание, че за последните 9 години, откакто сме в Евросъюза, Европа не е дошла в България, а българите - в ЕС. След 50 г. други хора ще дойдат у нас и ще говорят на друг език, предупреди председателстващият ИК. И продължи, че сме страна, в която група фирми са си разделили обществени поръчки, а корупцията е в особено големи размери. "Коренът на това зло е политиката и това е мястото, откъдето може да започне решаването на този проблем", обясни Георги Кадиев мотивите за новата партия.

Той декларира и че формацията ще работи за равнопоставеност в обществото, да няма разделение на бедни и богати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 1 rate down comment 4
stone kold
преди 8 години
Зад капитализма стоят тъмните извънземни рептили и сиви зад социализма и комунизма са светлите извънземни раси..не си мислете че политическо общинните строеве са се измислили от човеците който съм им създатели
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 0 rate down comment 1
stone kold
преди 8 години
Поредния луд със събствена партия ше връща емигриралите от родината си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 4
redcretin
преди 8 години
В страна дето всички сте виновни от рождение? За нищо :) Просто не ви дишам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 3
redcretin
преди 8 години
Нема проблемация, ще ви претопят *** и тогава ще се сетите че е могло и като бели хора :) На инат ще се затриете - викат му естествен отбор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 3
Атанасио
преди 8 години
Застрашен от какво ?! - просто съм учтив и ти напомням за някои основни неща и дотук бях докато не се научиш на обноски и за класификациите да даваш доказателства а не общи приказки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 5
studioaa
преди 8 години
За пореден път доказваш, че си дърт безсрамен комунист и се чувстваш застрашен, когато някой посегне на "големите истини", които проповядваш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 5
ing5rov
преди 8 години
...а деца могат ли да имат наследниците им ...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 7
Атанасио
преди 8 години
Смешен си защото говориш за диктатура а аз говоря за демокрация и пряка(референдуми)1. аз съм за частната собственост но с прогресивно и семейно облагане 2. за единната власт на световно ниво е много голяма тема за да ти обяснявам тук 3. за ''кръговата и ресурсната икономика'' си вкарвш автогол А за последното изречение нарушаваш Конституцията чл.32 (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. и може да бъдеш подведен под отговорност за
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 11 rate down comment 6
studioaa
преди 8 години
Първо всички комунисти/социалисти/социалдемократи и зелени организации трябва да бъдат изметени от властта и отстранени от всяка властова позиция в цялата държавна машина. После всеки, който изразява идите:1. Частната собственост трябва да бъде заменена с колективна2. Човечеството трябва да се обедини под контрола на единна власт3. Капитализмът трябва да бъде заменен с "ресурсна икономика" или "кръгова икономика" - трябва да бъде наказван сурово.Тези идеолози трябва да бъдат вкарани в трудово-възпитален лагер за 10 години и те и всичките им живи наследници родени преди тяхната кончина да получат забрана да заемат каквито и да било държавни постове завинаги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 14 rate down comment 2
diasnoto
преди 8 години
Г-н Къдиев, не е ли проблем точно в това, че "държавата" е винаги толкова много забъркана?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още