IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НС ще гласува кандидатурата на Камен Плочев за председател на НЗОК на 28 юли

Той е номинация на здравния министър проф. Николай Петров

13:12 | 19.07.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Кандидатурата на проф. Камен Плочев за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде гласувана в парламента на 28 юли. Това каза председателят на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова по bTV.

Тя уточни, че досегашния управител на здравния фонд д-р Глинка Комитов е напуснал поста единствено по лични причини.

На утрешното заседание на здравната комисия в Народното събрание депутатите ще направят проверката на документите на единствения кандидат за ръководната позиция на Здравната каса. След това първоначално одобрение проф. Камен Плочев ще бъде изслушан в комисията.

Според правилата, приети от парламента, кандидатът има 15 минути да се представи пред комисията. В рамките на други 10 ще отговаря на писмено зададени въпроси. А за още 10 минути депутатите ще могат го питат по допълнителни теми. Очаква се парламентът да приключи с избора на нов управител на НЗОК преди ваканцията си през август.

Проф. Камен Плочев е директор на Инфекциозната клиника във ВМА. Той е номинация на здравния министър проф. Николай Петров, която ГЕРБ и Патриотите приеха като надпартийна кандидатура.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още