IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пенсионирани полицаи и военни ще помагат срещу битовата престъпност

Те ще бъдат назначени на трудов договор

22:20 | 13.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

1100 пенсионирани полицаи и военни ще помагат на МВР в битката с битовата престъпност в малките населени места. Това съобщи вицепремиерът в оставка Румяна Бъчварова след среща с ръковдството на полицията в София-област, съобщава Нова телевизия.

Те ще бъдат назначени на трудов договор и ще помагат в патрулирането. За цялата територия на София-област те ще са 48 души.

В момента текат и конкурси за назначаването на 3000 нови полицаи.

"Даваме възможност на хора, които вече са имали полицейски правомощия и военни, по трудов договор, а не по закона за МВР, да подпомагат дейността на полицаите”, обясни вътрешният министър в оставка.

Бъчварова посочи, че този ход ще облекчи МВР с техническата работа и с охраната на обектите, “за да може полицаите да бъдат до хората, на улицата, докато успеем да назначим новите полицаи”.

На първото си заседание за годината правителството в оставка одобри допълнително 7 млн. лв. за справяне с битовата престъпност. Около 2 млн. лв. от тях ще отидат за закупуване на нови автомобили, а останалите 5 млн. лв. ще са за текущи разходи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още