IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радев: Гарантирането на независимостта на бъдещия антикорупционен орган е ключово

Президентът би приел назначаването на председателя на бъдещия антикорупционен орган да става с негово участие

20:36 | 01.09.17 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Пресцентър на президентството</em></p>

Снимка: Пресцентър на президентството

Гарантирането на независимостта на бъдещия антикорупционен орган е от ключово значение за ефективността на неговите действия и за постигането на резултати. Това е заявил президентът Румен Радев по време на работна среща с председателя на БСП Корнелия Нинова и ръководството на партията, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Левицата представи пред Радев проекта си за антикорупционен закон.

По думите на Радев е необходим дебат и широк обществен консенсус за създаването на ефективен антикорупционен модел в България.

Президентът заявил също така, че би приел назначаването на председателя на бъдещия антикорупционен орган да става с негово участие, но това изисквало "гаранции, че антикорупционният модел в България ще бъде работещ и в синхрон с обществените очаквания за промяна и реални действия".

Той изразил позиция, че очаква предложените законодателни промени ясно да регламентират прилагането на всеобхватен подход в борбата с корупцията - не само превенция, но и провеждането на разследване и внасянето на обвинение.

Президентът коментирал също, че борбата с корупцията е от изключително значение за обществото ни и затова на нея ще бъде посветено следващото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на 9 октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
redcretin
преди 6 години
Без лустрация няма шанс (не гаранция) за работещ антикорупционен орган.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
majnata
преди 6 години
Едно време имаше една комисия "Кушлев" ... и около това се шумя / само/ много за неясно как забогателите... всяко чудо за три дни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
margen
преди 6 години
Само този антикорупционен орган да не се превърне в поредния държавен инструмент - проводник на частни интереси. Защото в последната рейдърска атака, нещо им дават отпор и не им достига наличния държавен инструментариум...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още