IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващият кабинет ще преговаря за новите изтребители

Работна група е установила, че най-подходяща да ни достави самолетите е шведска компания

15:39 | 26.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В сделката за изтребителите за българските Военновъздушни сили няма нищо предрешено. Това обяви служебният премиер Огнян Герджиков пред журналисти в Министерския съвет, предаде БТА. 

Следващият кабинет ще преговаря от кого страната ни да купи бойни самолети. В инвестиционния проект е заложено да се купят осем изтребителя за 1,5 млрд. лева.

Според служебния министър на отбраната и вицепремиер Стефан Янев сегашното правителство е оставило на следващото да преговаря с кого да се сключи сделката. Работна група е установила, че най-подходяща да ни достави самолетите е шведска компания.

Окончателното решение дали изтребителите да бъдат купени от Швеция, от Португалия или от Италия ще бъде на следващия кабинет, посочи Янев.

Припомняме, че участниците в процедурата за доставка на нов боен самолет за армията са Португалия с логистичен пакет САЩ, както и Швеция и Италия.

Офертата на Швеция е за нови свръхзвукови изтребители Gripen.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още