IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служители на КЗК проверяват офисите на "Метро" и "Фантастико"

Те търсят доказателства за евентуално нарушение в областта на забранените споразумения

13:56 | 17.10.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Служители на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) са започнали днес да осъществяват проверка на място в офисите на фирма „Метро Кеш енд Кери България” ЕООД в София, както и в дружества от икономическата група на търговска верига “Фантастико”. 

Тези действия на Комисията са резултат от проучванията по преписка, образувана след самосезиране, в което се съдържат твърдения за нарушения на Закона за защита на конкуренцията, информира КЗК.

Целта на проверката на място е да се потърсят преки и косвени доказателства за евентуално извършено нарушение в областта на забранените споразумения, решения и съгласувани практики.

В случай, че събраните доказателства потвърдят наличието на нарушение, Комисията ще предяви на ответните дружества твърдения за извършени нарушения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
vgs
преди 7 години
Може "внимателно" да погледнат обявяването на цените в Метро. Навсякъде пишат със значително по-големи цифри цените без ДДС и в червен цвят, а с доста по-малки и малки черни букви крайната цена. Тази практика е от години и я има само в Метро (не съм я виждал в други вериги)Липсва логично обяснение (освен подвеждане на клиента и "конкурентно" предимство) при положение, че продуктите в Метро са с еднакъв процент ДДС.Има обявяане на цени от един и същи артикул на един рафт един път за килограм, друг път за бройка, което прави трудно сравняването им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още