IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съоръженията за зелени отпадъци в София се увеличават

Днес бе монтирано деветото ограждение за такива отпадъци в село Владая

13:47 | 26.08.16 г.
Съоръженията за зелени отпадъци в София се увеличават

Съоръженията за зелени отпадъци в София се увеличават, като днес бе монтирано деветото ограждение за такива отпадъци в село Владая, предаде БТА. 

Над 2 тона зелени отпадъци - храсти, клони, треви, генерира всяко едно от специалните ограждения.

От началото на пролетта до момента над 1200 тона зелени отпадъци са транспортирани в инсталацията за биологично третиране на площадка "Хан Богров" за производство на компост, съобщи Васко Христов, началник отдел "Оперативен контрол" в Столичния инспекторат.

Ограждението във Владая заема площ от 15 кв. м и е разположено на лесно и достъпно място. От началото на 2016 г. има поставени такива ограждения в район "Нови Искър", в район "Връбница" и в село Мрамор.

Всички ограждения се приемат много добре, хората все повече свикват да изхвърлят там зелените отпадъци. Най-активни са жителите на кварталите "Бояна" и "Симеоново", където екипите ежедневно извозват зелени отпадъци от огражденията.

Васко Христов призова гражданите да не изхвърлят зелените отпадъци в сивите контейнери, защото след това служителите на сметоизвозващите фирми трябва да ги отделят ръчно от останалия боклук, което отнема време. Зелените отпадъци трябва да се поставят до кофите за смет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още