IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Данаилов: София привлича инвестиции, защото е най-големият град в България

Има предпоставки за развитието на столицата, които, поне в близко бъдеще, не могат да се създадат на други места, според експерт

21:55 | 13.03.17 г. 3
<p>
	Владимир Данаилов.<em> Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Владимир Данаилов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

София е най-големият град в страната, топ образователният център на България с най-голям брой таланти. Това са основните предпоставки столицата ни да привлича най-много инвестиции в България.

Това коментира Владимир Данаилов, изпълнителен директор на Столичната агенция за приватизация и инвестиции, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него това са предпоставки, които, поне в близко бъдеще, не могат да се създадат на други места.

Фактори като ниската цена на работната ръка и цената за правене на бизнес са имали своя положителен ефект върху привличането на чуждестранни инвестиции, но не притежават дългосрочен потенциал, смята още Данаилов. 

„Сега фокус на София ще бъдат индустриите, които все по-интензивно произвеждат иновации, които правят повече развой. Когато успеем да привличаме такива индустрии в града, ние ще атакуваме директно предизвикателството, свързан с привличане и задържане на таланти, на образовани и качествени хора“, допълни той.

Целия разговор с Владимир Данаилов вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
mitaka_sar
преди 7 години
Аман от платени "анализатори".Всички средства от фондовете на ЕС се насочват изкуствено към София за сметка на страната.Чудя се как и Програмата за развитие на селските райони не е с приоритет София.Но колкото и пари да и изсипват,София няма да стане Виена или Атина.А страната си отива.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
София е най-близката и достъпна дестинация за емигриране на българите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 2
Dimat
преди 7 години
СЯ,за сведение на мат'ряла,вече е навлязъл в следващата скорост,на "развитие",или погребение(въпрос на виждане),на, срам ме е да го назова,"държавата"!Та,значи,оХчи,мат'ряле,не ти стигаха брюкселските "скорости"(демек,"шутове,по футболно),сега ти спрятат скорост на Териториално ниво!Не че тя не си е съществувала,ама сега и намериха "предположителното обосноваване"!Значи ,на първа и единствена Териториална скорост,Столицата на Шопландия,а на всички блатни скорости(за блатните аборигенски кошари),разположени между магистралите свързващи А-В-Ропата(на диалект,"ропа",значи дупка),с Анадола,ДЕМЕК,останалата аборигенска част от ***';ряла!Ама,диалектиката си е баш правилна,когато мат'ряла се състои от немислещ планктон...то пък и аз,сякаш има "мислещ" планктон!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още